Comarques de Lleida

Ordeig reclama la implicació del President i tot el Govern amb el desenvolupament rural

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat ha reclamat a l’executiu el compliment dels compromisos pendents dels darrers anys

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha reclamat avui “la implicació del President i del conjunt del Govern de la Generalitat amb el desenvolupament rural i la lluita contra la despoblació”. En una interpel·lació a la Consellera d’Agricultura sobre la gestió del territori per part del Departament, el diputat socialista ha advertit que “l’incendi de la Ribera d’Ebre, Segrià i Garrigues ha posat de manifest l’abandonament de moltes terres i boscos i la manca d’oportunitats de les persones que hi viuen” i ha afegit que “ha quedat demostrada la falta d’un projecte de país i de desenvolupament pel 80% del territori de Catalunya, que són les comarques rurals”.

Per això, Ordeig ha fet una crida a la “necessària resposta per part de tot el Govern en el seu conjunt i que aquesta sigui coordinada amb els governs de l’Estat, la Unió Europea i administracions públiques de Catalunya”.

Així mateix, Òscar Ordeig ha reclamat a l’executiu el “compliment dels compromisos que el govern té pendents des de fa anys amb el territori, demostrant una lamentable passivitat envers bona part del país”. En aquest sentit, ha recordat que “el Govern ha incomplert la majoria de propostes aprovades al Parlament, com la moció del PSC d’abril de 2017 que suposava la creació d’una comissió interdepartamental per lluitar contra la despoblació, mesures fiscals i financeres, millora de la fibra òptica i cobertura mòbil, transport escolar a nuclis agregats o revertir la retallada del 60% als Parcs Naturals, entre altres”.

El diputat ha criticat que “de moment, el que han fet ha estat només anuncis a través de notes de premsa, però cap acció, contingut o partida pressupostària concreta; molt ens temem que les promeses per part de la Consellera en la reunió d’ahir amb la Federació de Cooperatives Agràries per les pèrdues que ha provocat l’incendi de Ribera d’Ebre i Ponent es quedin també en paper mullat”.

Finalment, Òscar Ordeig ha demanat que “no permetem un país a dos velocitats, amb ciutadans de segona, amb menys oportunitats i drets. Aquest model de país té grans costos econòmics, socials i culturals” i ha afirmat que “els socialistes defensem i treballem per un país pròsper i equilibrat; esperem que la resta de formacions i el Govern en el seu conjunt se sumin a aquesta tasca”.