Comarques de Lleida

Ordeig reclama un gran pacte de país i mesures urgents per la crisi de preus

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran ha reclamat a la consellera Jordà quines mesures prendrà el Govern

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha reclamat avui “un gran pacte de país i mesures urgents consensuades amb el sector agroalimentari i els partits per afrontar la greu crisi de preus que viuen els productors agroalimentaris”.

En aquest sentit, Ordeig ha apuntat que “la pagesia i el món rural han tingut sempre el màxim suport des del PSC, i aquest suport es demostra sobretot amb pressupostos dignes, que no tenen des de 2010, i mesures concretes”.

En la sessió de control al Govern d’aquest dimecres, el diputat socialista ha reclamat a la consellera Jordà “quines mesures prendrà el Govern per tal de fer front a la crisi de preus dels productors d’aliments”.

Ordeig ha recordat que Catalunya és referent en producció agroalimentària però que el sector es troba en una greu crisi pels preus que reben els agricultors: "una crisi que agreuja la despoblació i el problema del món rural".

El diputat socialista ha alertat que "el que abans es pagava a 60 cèntims ara es paga a 20, quan l'IPC ha pujat un 18% i tots els costos han pujat" i  ha reclamat reunir al sector i als partits per definir una estratègia conjunta així com "no deixar la cadira buida a Madrid".

“Cal anar a les reunions a Madrid i Brussel·les per defensar els nostres interessos i coordinar la resposta, perquè aquesta també és la lluita dels agricultors d’Aragó, València o Balears”, ha dit.

Òscar Ordeig ha afirmat que “al final, no hi haurà república imaginària ni retòrica possible que tapi tants incompliments i greuges cap al territori i als agricultors, cal passar pàgina quan abans millor” i ha conclòs que “com en tots aquets anys, els socialistes ens sumem a les demandes d’un sector que requereix de mesures concretes, com les que el Ministeri d’Agricultura ens presentava aquesta setmana, i no declaracions d’intencions, com porta fent aquest govern de la Generalitat des de fa una dècada”.

Paraules clau: