Comarques de Lleida

Places de pediatria per cobrir al barri de Cappont de Lleida

  • Actualitzat:
  • Creat:

Òscar Ordeig demana al Govern cobrir ràpidament les places de pediatria que falten al barri de Cappont de Lleida

El diputat del Grup Parlamentari Socialista – Units per avançar ha denunciat la falta de pediatres al Centre d’Atenció Primària del barri Cappont de Lleida: “ Fa molt de temps que els veïnats no disposen d’aquest servei" i ha reclamat al Govern "cobrir immediatament aquestes places”. 

Ordeig, ha volgut emfatitzar que, segons explica la Societat Catalana de Pediatria, manquen 250 pediatres al sistema sanitari i que malgrat que "la Conselleria afirmi que a Catalunya tots els infants tenen el servei de pediatria garantit, la realitat és que molts centres tenen la plaça de pediatria coberta per metges de família o de medicina general”.

En aquest sentit, el diputat socialista alerta que a Lleida "un 30% de les places no estan cobertes per especialistes” i  veu "preocupant" la disminució de la especialització en pediatria, "que contrasta amb l’elevat numero de jubilats en el sector i que s'uneix a l’augment de 40.000 infants a Catalunya ". Per això considera "necessària" la intervenció del Govern en aquest aspecte.