Comarques de Lleida

"Seguretat vital, així tal qual"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de la Sectorial de Seguretat del PSC de les Comarques de Lleida Pirineu i Aran.

Aquesta època que estem passant ens quedarà en la memòria com a una altra fita social superada, no en tingueu cap dubte d’això. També ens quedaran en la memòria aquells artificis que alguns  han utilitzat, utilitzen i utilitzaran envers tot el que estan fent els gestors d’aquesta crisi sanitària, social i previsiblement econòmica. Sembla fins i tot cruel que hi hagi algú que, en nom d’un suposat benefici per quasi tothom, vulguin perjudicar a la majoria. Que intentin imposar suposats fets  que no eren, ni són, i que difícilment seran, amb les seves ficcions interessades. Podríem qualificar-ho de esperpèntic si no fos perquè són, així en plural, actituds purament mesquines. Com se’ls acut actuar així? Realment creuen que així aporten alguna cosa com a solució al que ens està passant? Que és el que volen provocar?...

La Seguretat vital dins la nostra societat, que va molt més enllà de les pròpies actuacions policials, és un be molt preuat i, al mateix temps, un equilibri constant entre deures, obligacions, prohibicions i toleràncies. Aquestes quatre parts són les que fan forta la convivència, promouen la solidaritat, regulen les desviacions i contemplen supòsits en que és de màxima aplicació el sentit comú. I aquí és on podem veure el menyspreu d’alguns o, senzillament, les ganes de fer caure la nostra Seguretat vital al calaix de la intolerància més corrosiva. I, en terminologia pagesa, la collita del que s’està sembrant serà de recollida dilatada en el temps, no només d’una temporada.

Si volem superar aquest complicat tràngol no podem caure en demagògies populistes que intenten, descaradament, deteriorar la convivència des de l’enaltiment d’artificis que potencien dubtes, que no realitats, envers la pròpia forma de superar el moment. I sí, estic parlant de la preuada Seguretat vital, així tal qual.