Comarques de Lleida

“Suspens absolut de la Diputació de Lleida en noves tecnologies”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC, Agustí Jiménez, constata la desinversió i la incapacitat de la corporació per desplegar la fibra òptica i per activar ajudes en telecomunicacions

El PSC ha sentenciat avui que “la Diputació de Lleida s’ha guanyat un suspens absolut en noves tecnologies”. Així ho ha constatat el diputat socialista, Agustí Jiménez, en la comissió de noves tecnologies d’aquest dilluns.

El diputat i Alcalde de Torre-serona ha explicat que “després de l’acord amb la Generalitat, des de 2018, i les partides anuals per al desplegament de fibra òptica, hem de sentir avui que s’estan fent encara les valoracions i ni tant sols tenen un projecte tècnic. Per tant, quan acabi la legislatura seguirem amb els mateixos metres de fibra al territori: 0”.

A més, ha explicat Jiménez, “avui també ens hem assabentat que les ajudes per a telecomunicacions pels ajuntaments es quedaran, com tantes altres, en fum venut”. Així es desprèn, ha dit, de l’explicació de que “no es veuen amb la capacitat de fer efectius aquests ajuts per la falta de capacitat administrativa de la Diputació”.

Agustí Jiménez ha afegit que “a més, la instal·lació del software als ajuntaments per a la gestió d’expedients i facilitar les tramitacions administratives, està aturat sine die al presentar al·legacions una de les empreses que no havia guanyat el concurs i no hi ha data de resolució”.

Finalment, el diputat ha criticat que “l’equip de govern hagi decidit fer un canvi en el servei de telefonia mòbil a la Diputació, amb tant encert que ha deixat sense cobertura l’edifici i a part del personal de la corporació repartit pel territori”.

Paraules clau: