Comarques de Lleida

Tancar l’escola Àngel Guimerà de Balaguer és tancar portes a la igualtat d’oportunitats

  • Òscar Ordeig
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposta de Resolució per garantir la continuïtat del centre

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “de seguir endavant, el tancament de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer és el mateix que tancar portes  a la igualtat d’oportunitats dels seus alumnes i famílies, demostrant un cop més que aquest és un Govern que no aposta per un model integrador”. Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposta de Resolució que té com a objectiu “garantir la continuïtat d’un centre necessari per a la millora i vitalitat del centre històric de la capital de la Noguera”.

La proposta reclama “mantenir l’oferta de P3 per al proper curs i per tant l’escola els propers anys, així com crear una taula de treball amb tots els agents implicats per tal de desenvolupar un projecte educatiu que combati l’abstentisme escolar” i demana també “una dotació suficient de recursos que reforci el projecte escolar del centre i la lluita contra la segregació”.

Ordeig ha criticat que “no només el nostre és el territori més castigat en el global del pressupost, sinó on menys es fa per garantir la continuïtat d’escoles i centres educatius indispensables a un món rural cada cop més despoblat i empobrit”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Balaguer, Carlos García, ha criticat la “falta de transparència per part de la Generalitat i el consistori envers la resta de grups i de les famílies afectades”. En aquest sentit, ha dit, “exigim, un cop més, a l’equip de govern de l’Ajuntament que demostrin la seva capacitat de compromís amb Balaguer i la seva ciutadania i la superposin als interessos de partit”.

*Adjuntem la Proposta de Resolució registrada.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: