Comarques de Lleida

“Territoris com el de Lleida i el Pirineu són els que més necessiten un govern socialista"

  • Actualitzat:
  • Creat:

La cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés ha visitat avui l’estació i el mercat de la Pobla de Segur

La cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Montse Mínguez, ha defensat avui que “territoris com el de les Comarques de Lleida i del Pirineu són els que més necessiten un govern socialista, d’esquerres i progrés, per tal que no tornin a quedar en l’oblit”.

Mínguez, que ha visitat avui l’estació de tren i el mercat de la Pobla de Segur, ha parlat de les inversions en infraestructures ferroviàries i la necessitat de cercar un equilibri entre aquestes i la conservació del territori. En aquest sentit, ha dit, “cal recuperar les partides necessàries per millorar els entorns de les vies ferroviàries i garantir així la seguretat quan es donen episodis de temporals”.

A més, Mínguez ha explicat que “un dels compromisos que cal emprendre com a país és el de l’Estratègia Nacional davant el Repte Demogràfic per tal de combatre el despoblament i l’envelliment que patim a les zones rurals”. De fet, la candidata socialista ha recordat que “territoris com el nostre són els més perjudicats per la desinversió, que en els darrers pressupostos del PP retallaven un milió més que se sumaven a la tisorada del 42% que vam patir al 2017”. Pel que fa a la Pobla de Segur i el Pallars Jussà en concret, Mínguez ha recordat que “projectes com la reforma de l’estació de tren de la Pobla va ser possible en la seva major part pel 65% del finançament dels ajuts Feder; un clar exemple de que el nostre país i els nostres pobles no es poden permetre deixar-se perdre ajuts europeus vitals, com ho és també la PAC per als nostres ramaders i agricultors”. Montse Mínguez ha posat de relleu que “quan les dues administracions, Estat i Generalitat, parlen és quan hi ha avenços territorials; per tant, el proper 28 d’abril ens podem tornar a trobar o continuar amb la confrontació” i ha conclòs que “en aquests darrers 9 mesos hem vist com el govern de Pedro Sánchez aposta pel diàleg entre administracions”.

Per la seva banda, el candidat al Senat, Víctor Orrit, ha explicat que “l’estació de trens de la Pobla de Segur és precisament un lloc emblemàtic i simbòlic perquè defineix el que són els avenços i la modernització quan les administracions parlen i col·laboren pel progrés del país”. Així, Orrit ha recordat que “no fa gaires anys, sent presidents Zapatero i Pasqual Maragall es va produir el traspàs definitiu de la línia de la Pobla i a partir d’allí la millora d’aquesta instal·lació i aquesta infraestructura que connecta el Pallars amb Lleida”. Per això, ha dit, “volem continuar millorant les infraestructures al Pirineu, que han vist abandonades les seves millores amb els govern del PP a Madrid i Convergència a Catalunya i voldríem recuperar no només un impuls a infraestructures sinó també al diàleg entre administracions”.

Paraules clau: