Comarques de Lleida

"Torre-serona, senyera blanca"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'Agustí Jiménez, Alcalde de Torre-serona i diputat provincial del PSC

Aquest dilluns dia 18 arribava la famosa "FASE1" el que per molts serà l'anomenat alliberament social, i tornada a una petita normalitat.
Al nostre municipi de menys de 500 habitants, fins ara hem tingut una serenor, pau i autoresponsabilitat molt per damunt de municipis més poblats, alguns diran.... això és més fàcil de controlar a pobles petits, doncs res més lluny...., la nostra proximitat amb la ciutat de Lleida, ens ofereix un risc de les persones que van o vénen de la capital, a treballar, comprar o al metge, que ens deixa una mica sense el control intern del municipi en l'àmbit de seguretat, com ha passat dies enrera amb gent de fora del municipi, envaint i trencant el precinte i tancaments de la nostra pista poliesportiva per entrar a jugar a pilota, sense permís, ni cap control, fets evidentment denunciats a l'autoritat competent, que ha fet una bona feina, fent fora aquesta gent, insensible amb el nostre municipi.

Som un poble afortunadament amb "senyera blanca" perquè ens ho hem guanyat a pols, fen una bona tasca de confinament en tot aquest temps, i no hem tingut cap cas de Covid-19 ni al poble ni a la residència geriàtrica amb més de 80 residents, sens dubte una gran sort.

I és que ara en entrar a la FASE 1, fase "alliberadora" ens donarà més vida social, però també ens aportarà més pors, la gent que ha fet un confinament correcte, i amb les sortides pautades, i ara em truquen a mi com alcalde per preguntar...i ara què?, com ho hem de fer?

La resposta no és gens senzilla, cal tindre el cap fred, i mirar d'explicar als veïns i veïnes com assolir aquesta nova etapa de forma correcta i segura, ja que moltes vegades la informació que arriba des de les administracions no és prou clara o entenedora, i més amb municipis on el 70% dels habitants són d'edat avançada i no llegeixen a vegades medis digitals o xarxes socials.

Des de l'Ajuntament, aquesta és una de les nostres tasques, informar, ajudar i col·laborar per tal de donar una informació útil, mitjançant eBandos, megafonia municipal, cartes bustia a bustia, etc. i que la gent quedi més tranquil·la.

Esperem poder veure al poble, aquest inici de FASE 1, amb tota la correcció i responsabilitat com s'ha fet fins ara, amb les mesures que donen les administracions, i continuem amb aquesta "senyera blanca" per molt temps, i puguem entrar a la FASE 2, o FASE 3 sense dubtes, ni pors.

Paraules clau: