Comarques de Lleida

“Vetllarem perquè cultura i educació estiguin a l’abast de tothom i sigui motor econòmic"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El cap de llista del PSC a Lleida aposta per la capitalitat universitària i l’accés dels joves a la cultura i l’educació

L’alcaldable del PSC Lleida per les eleccions municipals del 26 de maig, Fèlix Larrosa, ha presentat avui les seves propostes en matèria de cultura i educació, en un acte celebrat al Museu Roda Roda de Cappont. Pel cap de llista “la cultura i l’educació han d’estar a l’abast de tothom i ser motors de creixement social i econòmic”. En aquest sentit, Larrosa ha destacat l’obra feta des del govern socialista com la imminent reforma de la Plaça La Panera en un espai que “farà les funcions d’àgora cultural” o el compromís d’avançar en la reforma de la Rambla Ferran per “convertir-la en un eix cívic i cultural de Lleida”.

En clau programàtica, Fèlix Larrosa ha incidit  que la seva formació vol que el MNAC i MACBA “duguin a terme una política d’intercanvis, cessions i activitats conjuntes amb el Museu de Lleida i La Panera”. Tanmateix, el cap de llista ha etzibat que aposta per un model cultural “més participatiu, transversal i que defensi les noves formes culturals. Consolidant allò que ja estem fent bé amb la promoció  i incentius pel talent lleidatà arreu del món, la capitalització cultural i la dinamització o creació d’espais culturals”.

En aquest sentit, una de les apostes socialistes és la promoció d’una targeta per a persones de menys de 25 anys per tal de bonificar i incentivar el consum d’oci i cultura a la ciutat; a més de la posada en funcionament d’un programa de promoció del talent jove amb perspectiva de gènere: tant en l’àmbit artístic, esportiu, cultural, empresarial, entre altres. Altrament, Larrosa ha assenyalat que continuaran treballant per fer de la Seu Vella Patrimoni Mundial de la UNESCO. Seguint en l’àmbit patrimonial, Larrosa treballarà per promoció del Garrotí com a bé immaterial a protegir, símbol identitari de la cultura lleidatana.

En matèria educativa, Fèlix Larrosa ha assenyalat que quan revalidi l’alcaldia seguirà “apostant per la defensa d’una educació pública de qualitat a tots els nivells: des de primària, Formació Professional, fins a la universitària”. En aquest sentit, Fèlix Larrosa ha declarat que un dels objectius de la seva formació és “la consolidació de Lleida com a capital universitària”. Altrament, el candidat advoca per "promoure els premis d’excel·lència pels estudiants amb millors expedients (ESO i Batxillerat) així com ajuts per a la finalització d’estudis superiors”.

Alhora, el cap de llista assenyala que continuarà treballant per la “defensa d’una bona planificació dels cicles formatius, adequant-los a les necessitats de les empreses; per això farem un estudi que analitzi les necessitats reals i garanteixi que l’oferta s’adequa a la demanda”. Per fer-ho, els socialistes impulsaran també la creació d’un Consell en què el jovent “hi serà representat, amb l’objectiu d’alienar el sector públic i privat per l’impuls de polítiques a favor de l’ocupació juvenil”.

A més, Larrosa ha anunciat que posaran en marxa un programa d’igualtat d'oportunitats “per tal de millorar el benestar dels estudiants i prevenir la desigualtat i abandó prematur dels estudis”. En aquest sentit, el candidat socialista seguirà treballant per l’ampliació i millora de l’oferta d’Escoles bressol i la promoció dels programes ERASUMUS+ i de voluntariat europeu.

Tanmateix, també advoca per crear un Comissionat d’Alcaldia per a Assumptes Universitaris “que treballi coordinadament amb el Consell Econòmic de la ciutat” o el programa de beques “Lleida Speaks English” per promoure l’aprenentatge d’anglès.

 

Paraules clau: