Comarques de Lleida

Antoni Llevot Lloret

Antoni  Llevot Lloret

Antoni Llevot Lloret

  • Secretari d'Organització i Finances Federació PSC Comarques de Lleida,Pirineu i Aran

Nascut a Betesa, Huesca, el dia 7 de juny de 1950. Està casat i té tres fills.

És professor de Dibuix, per l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
És professor de secundària del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb destinació a l’IES Joan Oró de Lleida, I va ser coordinador i corrector de l’assignatura de dibuix tècnic de les PAU. Va coodirigir l’Escola del Cercle de Belles Arts de Lleida del 1978 al 1980. Va dirigir l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida del 1980 al 1995 i el programa d’exposicions de la Sala del Roser del 1990 al 1995. També ha estat membre del Patronat del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida del 1982 al 2004 i president del mateix Patronat del Museu del 1995 al 2003. Del 1995 al 2003 va ser també president de l’Institut Municipal de Música de Lleida (l’Auditori), responsable del Conservatori Municipal de Música, de l’Aula Municipal de Teatre i de l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida. També va ser membre del Consell Rector de l’Institut d’Estudis Ilerdencs del 1999 al 2003.

En el període 1995-2003 va ser Regidor de Cultura i President de la Comissió de Cultura, Esports i Festes de l’Ajuntament de Lleida i, del 1999 al 2003 diputat provincial de la Diputació de Lleida i coordinador i vicepresident de la comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya. El període 2003-2004 va ser Regidor de Patrimoni Historicoartístic, Museus i Arts Plàstiques de l’Ajuntament de Lleida i conseller del Consell Comarcal del Segrià.

Des de febrer de 2004 fins a gener de 2007 va ser Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, President de la Comissió Executiva del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal i President de la Comissió Permanent del Patronat de la Seu Vella de Lleida.
Des de febrer de 2007 fins a maig de 2008 director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida.
Des de maig de 2008 fins al desembre de 2010, diputat al Parlament de Catalunya.
També ha estat membre actiu de la sectorial de cultura del PSC des de l’any 1995.
Secretari d’Organització de la Comissió Executiva de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida des de febrer de 2012.

Ha estat impulsor i responsable de la creació de la Revista Transversal i de la xarxa Transversal d’Ajuntaments de Catalunya. De la posada en funcionament del Teatre de l’Escorxador, Cafè del Teatre i de l’Espai 3, del programa d’escultures al carrer (1985-2003) de l’Ajuntament de Lleida i de la creació i posada en funcionament del Centre d’Art La Panera, de la Bienal Leandre Cristòfol, del Festival “Animac” - de cinema d’Animació de Lleida- , de la col•lecció d’art Contemporani de l’ajuntament de Lleida, dels premis de Teatre i de Narrativa “Ciutat de Lleida”, del Premi de Poesia “Màrius Torres” i de L’Encontre de Creadors . Des de la Federació de Municipis de Catalunya, entre el 1999 i el 2003, va impulsar conjuntament amb la Diputació de Barcelona el conveni entre els Ajuntaments titulars d’Escoles d’Arts Plàstiques i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Va participar, en representació del Departament de Cultura, en els acords amb la plataforma d’artistes pel Consell de la Cultura i de les Arts.