Comarques de Lleida

El PSC demana a la Generalitat mesures urgents que eliminin la plaga d’eruga asiàtica

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament ha registrat una bateria de preguntes que evidencien la inacció del govern per aturar el creixement de la plaga

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha fet una crida avui a que “la Generalitat prengui mesures urgents que eliminin la plaga d’eruga asiàtica que està afectant a bona part dels boscos amb boixos de Catalunya”. Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes que “posen de manifest la inacció, com en molts altres àmbits, del govern per aturar el creixement de l’eruga asiàtica; una proliferació detectada des de 2014 i que està perjudicant greument els boixos a diferents comarques”.

Òscar Ordeig ha criticat que “el govern ha de prendre consciència de que el que, el que d’entrada pot semblar un problema superflu i puntual, està esdevenint la cronificació d’una malaltia que pot tenir efectes greus per a la supervivència dels boscos”. En aquest sentit, ha dit, “ja s’han detectat zones especialment afectades, com la Garrotxa, Osona, la Vall d’Aran o la Selva, on si no s’actua aviat caldrà afrontar temporades més difícils que les anteriors”.

Finalment, el diputat socialista ha reclamat que “es doti pressupostàriament al Departament d’Agricultura per tal de fer front a la proliferació de l’eruga asiàtica als nostres boscos o en uns anys n’haurem de lamentar la desaparició de molts d’ells”.

*Adjuntem les preguntes registrades. 

Ficheros adjuntos: