Comarques de Lleida

El PSC demana a la Generalitat que activi el fons d’ajudes als pagesos afectats pels incendis

  • Actualizado:
  • Creado:

El Grup Parlamentari ha elaborat una Proposta de Resolució instant el Govern a agilitzar també la tramitació dels ajuts de l’Estat per situació d’emergència. El Grup del PSC i UA a la Diputació ha registrat també una moció a debatre en el proper ple.

El PSC demana a la Generalitat que “activi i augmenti el fons extraordinari d’ajudes i subvencions als agricultors i ramaders afectats pels incendis que van calcinar unes 5.000 hectàrees a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues el passat mes de juny”.

La demanda passa per una acció conjunta socialista al Parlament, on el Grup Socialista ha elaborat una Proposta de Resolució, i a la Diputació de Lleida, amb una moció del PSC i Unitat d’Aran, que es debatrà en el ple del proper dimarts.

Tant la PR com la moció insten el Govern a “agilitzar també la informació i tramitació dels ajuts de l’Estat per situació d’emergència per poder arranjar les infraestructures agràries danyades i la posada en funcionament de les explotacions el més aviat possible”.

El diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, ha recordat que “parlem de comarques especialment castigades per un Govern que porta quasi una dècada retallant i menystenint les zones rurals; quan es dóna una catàstrofe d’aquestes dimensions és necessari el suport de les administracions en la gestió i ajudes” i ha afegit que “lamentablement, un cop més, ens trobem amb una Generalitat absent i ineficaç”.

En la mateixa línia, el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, ha apuntat que “la crisi i la retallada del 40% del pressupost d’Agricultura han contribuït a la greu situació que pateixen molts productors d’aliments, que en molts casos s’han vist obligats a abandonar explotacions i terres”.

Per tot plegat, els Grups Socialistes i d’UA demanen també “la finalització dels regs per part del Departament d’Agricultura les zones afectades pels incendis i, un cop endegades totes les mesures per pal·liar els efectes dels focs, el Govern hauria de convocar les diferents administracions, alcaldes i entitats dels municipis afectats per concretar demandes i mesures”.

*Adjuntem la PR del Grup del PSC al Parlament i la moció registrada a la Diputació.

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: