Comarques de Lleida

El PSC demana les millores pendents a Espot per les riuades de 2013

  • Actualizado:
  • Creado:

El Grup Parlamentari ha registrat una bateria de preguntes instant l’ACA a fer-se càrrec de les actuacions pendents a les lleres dels rius Peguera i Escrita

El PSC demana al Govern de la Generalitat les millores pendents al terme d’Espot per les riuades de l’any 2013 als rius Peguera i Escrita. El diputat per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha apuntat que “concretament, instem a l’Agència Catalana de l’Aigua a fer-se càrrec d’aquestes actuacions; no és comprensible que set anys després no s’hagi fet res per resoldre els desperfectes ocasionats pel temporal”. Per això, ha dit, “demanem també que s’analitzi l’actual estat de les lleres d’aquests rius i si hi ha risc de noves inundacions i que agilitzi els permisos a l’Ajuntament per millorar les esculleres i altres actuacions pendents”.

Així mateix, la regidora de Compromís x Espot, Maribel Sebastia, ha lamentat que “portem set anys intentant que l’estament que pertoqui es faci càrrec dels danys ocasionats per les riuades; set anys en que l’ACA ens remet a la CHE i al revés”. “Mentrestant, a Espot segueix sense restaurat un dels ponts que es va endur l’aiguat, així com molls i dics, a més de que en tot aquest temps no s’ha fet cap més neteja de les lleres”.

D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialista també ha registrat una segona bateria de preguntes per a la “millora d’accés i control al pàrquing del Prat del Pierró, al municipi d’Espot, que és un dels principals accessos rodats al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici”. Ordeig ha explicat que “l’espai ha viscut, en els darrers mesos, un excés de vehicles, davant el que cal millorar-ne el funcionament”.

Maribel Sebastia ha apuntat que “actualment, aquest aparcament està gestionat pel propi Parc i és gratuït” i ha recordat que “en el seu moment, el Departament de Territori i Sostenibilitat va signar un conveni amb l’Ajuntament d’Espot que preveia el pagament d’una taxa per vehicle que reverteixi en millores al propi Parc” i ha recordat que “amb el canvi de conseller, aquest conveni, com moltes altres qüestions, han quedat en un calaix”.

*Adjuntem les preguntes del GPS. 

Ficheros adjuntos: