Comarques de Lleida

El PSC demana una major implicació de la Diputació de Lleida per afrontar la pobresa energètica

  • Actualizado:
  • Creado:

El Grup Socialista ha registrat una bateria de preguntes per conèixer l’acció de la corporació davant les reclamacions d’Endesa als ajuntaments i famílies.

La iniciativa socialista ha impulsat una declaració institucional de la Diputació.

El Grup del PSC a la Diputació de Lleida ha registrat un seguit de preguntes amb l’objectiu de “conèixer amb exactitud l’acció de la corporació davant les reclamacions d’Endesa als ajuntaments i a les famílies en situació de pobresa”. El portaveu del grup, Fèlix Larrosa, ha afirmat que “reclamem una major implicació del President de la Diputació en aquest conflicte i a l’hora d’afrontar la pobresa energètica” i ha apuntat que “aquesta és una situació que ha acabat afectant massa famílies com a conseqüència de la mala política de retallades dels governs de dretes, a Catalunya i a Espanya”.

Per això, el PSC demana que s’informi sobre els municipis de la demarcació de Lleida que han rebut l’escrit d’Endesa, els nombre de famílies afectades i quina ha estat l’actuació del Govern de la Diputació de Lleida i quina és la proposta de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Larrosa ha recordat que “ens vam assabentar de la reunió entre la Conselleria, diputacions i entitats municipalistes pels mitjans de comunicació; ara cal que el Govern de la nostra corporació doni explicacions de quina és la resposta a Endesa pel que fa al deute de les famílies en situació de pobresa”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha afirmat que “les administracions, sobretot les locals, han de donar una resposta conjunta a la pobresa energètica, i aquí la Diputació té un paper clau per aconseguir la unitat necessària front les amenaces d’Endesa”. Finalment, Larrosa ha celebrat que “gràcies a la iniciativa del PSC, la corporació plantejarà en el ple d’aquest dimarts una declaració institucional en la mateixa línia de lluita contra la pobresa energètica”.

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: