Comarques de Lleida

El PSC reclama al Govern implicació en la protecció del medi ambient amb depuradores d’aigües

  • Actualizado:
  • Creado:

El Grup ha registrat una bateria de preguntes per tal que la Generalitat dugui a terme inversions necessàries com la depuradora a Sarroca de Lleida

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha fet una crida avui a que “la Generalitat es comprometi en la protecció del medi ambient, com ho hem fet els i les socialistes, i un pas important en aquest sentit seria donar compliment als compromisos amb el territori pel que fa a depuradores d’aigües residuals”.

En aquest sentit, Ordeig ha explicat que “hem registrat una bateria de preguntes amb l’objectiu que el Govern contempli les inversions necessàries en infraestructures d’aquest tipus a la província de Lleida, reclamades des de fa molt temps”. Així, el diputat socialista ha explicat que “la iniciativa sorgeix de la demanda del grup Socialista de Sarroca de Lleida per tal que es desencalli el projecte de depuradora per aquest municipi de les Garrigues, on les aigües residuals van a parar al pantà d’Utxesa”.

Òscar Ordeig ha apuntat que “existeix un projecte, aparcat des de fa anys, per construir una depuradora de les aigües residuals d’aquesta zona de les Garrigues, però pel que sembla, ni Generalitat ni Ajuntament ho consideren prioritari”. “Mentrestant, les aigües residuals es van acumulant al pantà”, ha dit.

Ordeig ha lamentat que “una comarca tant castigada com les Garrigues, que cada any suma empobriment i envelliment de la seva població, sembla que ni tant sols preocupi mediambientalment al govern”. Finalment, ha dit, “volem que la Generalitat doni compliment d’aquest i altres compromisos pel que fa a infraestructures de sanejament necessàries a la província de Lleida, pendents moltes des de fa almenys 9 anys”.

*Adjuntem les preguntes registrades.

Ficheros adjuntos: