Comarques de Lleida

“En aquest Congrés posarem les bases per ser el primer partit de Lleida, Pirineu i Aran”

  • Actualizado:
  • Creado:

Ordeig i Alonso han presentat avui el calendari d’actes del 10è Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

L’actual Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “en aquest proper Congrés posarem les bases per ser el primer partit de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran i ser l’altaveu de la defensa de la Catalunya buida i de la cohesió social i territorial”.

Ordeig, que ha presentat aquest divendres els actes previs al Congrés de Federació, ha destacat que “al cartell del Congrés hi sumem que Som Cohesió Territorial, perquè som i volem ser la veu que reivindica les mancances que patim al nostre territori, resultat de la nefasta gestió del govern de la Generalitat en els darrers anys”.  

En aquest sentit, ha dit, “s’han organitzat un seguit de debats arreu de la província que han de servir per configurar el nostre full de ruta polític per als propers anys”. “Revertir les retallades en sanitat, en el sector agroalimentari o en serveis socials, els avenços que no podem perdre en igualtat, el repte del canvi climàtic i la gestió de l’aigua o les polítiques d’immigració i la planificació urbanística i necessitats en infraestructures són les principals temàtiques que centraran els debats pre-congressuals”, ha explicat.

Ordeig, que ha reiterat que opta a la reelecció com a Primer Secretari de la Federació, ha fet una crida a la ciutadania per “participar, mirar endavant i no resignar-se, tothom se pot sentir acollit pel nostre projecte progressista i de defensa del territori”.

En aquesta línia, el coordinador de la comissió organitzadora del 10è Congrés, Lluís Pere Alonso, ha explicat que “hem definit força detalladament les diferents temàtiques dels debats, tenint en compte els principals reptes que tenim com a territori i com a societat”.

Alhora, ha dit, “iniciem també el procés de primàries a la Primera Secretaria de la Federació, que es culminarà amb la votació per l’elecció del Primer Secretari o Primera Secretària el 21 de febrer, en el cas que s’hi presenti més d’una persona”. Finalment, Alonso també ha apuntat que “posem en marxa el procés congressual, que s’iniciarà amb el Consell de Federació el 30 de gener, per donar pas a les assemblees d’agrupacions i finalitzarà amb el Congrés, que tindrà lloc a Lleida el 7 de març, en el que participaran entre 190 i 200 delegats del miler de militants amb que comptem actualment, a més de convidats interns i externs”.

Ficheros adjuntos: