Comarques de Lleida

Ordeig: “El Pirineu no es mereix més decepcions i esperes pel túnel de Tresponts”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran ha registrat una bateria de preguntes que instin el Govern a garantir que es reprenguin les obres

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “l’aturada de les obres de la carretera C-14 al Túnel de Tresponts és un nou revés en aquest projecte i l’Alt Urgell no es mereix més decepcions ni esperes per disposar d’una infraestructura llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona”.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes amb l’objectiu “d’instar el Govern a garantir que es reprenguin les obres amb la màxima celeritat i que no hi hagi problemes per finalitzar-les en el termini estipulat, que és a finals de 2020”.

El diputat socialista ha explicat que “el Departament de Territori ha de donar explicacions sobre aquesta aturada, sobre els pagaments i certificacions fets fins al moment, sobre la gestió de control del departament dels pagaments entre contractista i empreses subcontractades i les mesures previstes que garanteixin la continuïtat de les obres”. Així mateix, ha dit, “demanem que la Generalitat informi de la situació del projecte als veïns i veïnes i a la Plataforma del Túnel de Tresponts d’Organyà”.

Ordeig ha recordat que “en el seu moment, ja fa tres anys, vam celebrar que el Parlament aprovés la Proposta socialista per tirar endavant aquesta infraestructura, necessària per la seguretat a la via. Ara lamentem que, un cop més, es donin passes enrere, pel que estarem molt expectants a que l’obra avanci i no acumuli retards”.

*Adjuntem les preguntes del Grup Parlamentari. 

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: