Comarques de Lleida

Ordeig: “La despoblació és l’amenaça a combatre més urgent del país pels propers 20 anys”

  • Actualizado:
  • Creado:

EL PSC lamenta la manca de compromís del President de la Generalitat i del conjunt del Govern amb les polítiques de desenvolupament rural

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, defensarà el proper dimecres, 24 de juliol, en el ple del Parlament una moció sobre les accions del Departament d’Agricultura amb relació a la gestió del territori.

Ordeig ha avançat que “la moció, subsegüent a la interpel·lació que ja vam defensar la setmana passada, té com a objectiu principal que el Govern prengui mesures urgents, però amb efectes a llarg termini, que aturin la despoblació, l’empobriment i l’envelliment que patim a les comarques rurals”. Una situació, ha dit, “conseqüència de les retallades i desinversió de l’executiu a un territori que només rep l’atenció del Govern quan tenen lloc catàstrofes com el darrer incendi que va cremar quasi 6.000 hectàrees de Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha explicat que “és imprescindible la implicació de tot el Govern en el desenvolupament rural per evitar el retrocés econòmic i social de les zones menys poblades; un retrocés que suposa l’abandonament de bona part del territori i, per tant, l’augment de risc d’incendis, com hem comprovat”. Ordeig ha afegit que “aquesta tasca ha de ser coordinada i conjunta amb les administracions de l’Estat i la Unió Europea”.

La moció socialista insta la Generalitat a convocar i presentar en el màxim de 3 mesos una taula de treball que analitzi la situació actual, un informe i un calendari d’accions concretes i un pla de finançament per aquestes accions.

A més, Òscar Ordeig ha recordat que “posem damunt la taula totes aquestes mesures que han de suposar una planificació i solucions per la gestió forestal i territorial a curt i llarg termini, però a més hem demanat a la Generalitat que activi urgentment la petició a l’Estat per tal que les zones afectades per l’incendi de Ribera d’Ebre i Ponent siguin declarades en estat d’emergència i puguin així rebre els ajuts corresponents, a més d’activar ajudes concretes des del Govern de Catalunya”.

*Adjuntem la moció registrada. 

Ficheros adjuntos: