Comarques de Lleida

Suport a la iniciativa del PSC i UA del Pla Director d'infraestructures de la Diputació

  • Actualizado:
  • Creado:

La moció, aprovada per tots els grups, insta la corporació a la diagnosi i planificació d’acció de les carreteres de la província

El portaveu socialista ha dirigit també una bateria de preguntes en relació a un seguit de d

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous la iniciativa del PSC i Unitat d’Aran per tal que corporació “lideri un Pla Director d’infraestructures viàries de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran”. La moció, que ha comptat amb el suport unànim de tots els grups, insta a la Diputació a la “diagnosi de l’estat actual de les carreteres de la província, independentment de la seva titularitat, concretant la planificació d’acció en aquelles que siguin de la corporació”.  

El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha argumentat que “un territori amb bones infraestructures viàries és més competitiu, té més possibilitats de futur, atreure inversions i de captar i retenir talent”. Així, Larrosa ha recordat que “el nostre territori té la capacitat i el potenciar de ser ròtula entre l’àrea metropolitana de Barcelona i Madrid, entre Catalunya i Espanya, entre el Corredor Mediterrani i el Corredor de l’Ebre. Tenim la capacitat de mirar a l’interior de la península, al litoral mediterrani i al centre d’Europa”. Per això, ha dit, “cal que, partint del treball d’equips tècnics i el debat polític, disposem d’una relació de l’actual estat de les carreteres i treballem en clau de planificació de les infraestructures i això requerirà seure amb l’Estat, amb la Generalitat, Consells Comarcals, Conselh Generau o confederacions hidrogràfiques”.

Així mateix, el portaveu d’Unitat d’Aran, Amador Marquès, ha recordat que “aquest pla parteix de tres grans eixos: el diagnòstic i radiografia de l’estat de les carreteres, establir-ne la responsabilitat segons la seva titularitat i en el cas de les que són de la Diputació iniciar-ne un pla d’actuacions”.

Pel que fa a altres mocions presentades en el Ple d’avui, els grups del PSC i UA han donat suport a la del grup d’En Comú-Podem per a l’estudi i increment d’eines per al mesurament de la qualitat de l’aire a la província. En aquesta, el diputat del PSC, Agustí Jiménez, ha destacat que “és important instar al seguiment d’aquestes eines per part de la comissió de sostenibilitat i a la coresponsabilitat per part de la Generalitat”.

En una darrera, del grup de Junts x Catalunya de rebuig a la resolució de la JEC respecte al President Quim Torra i l’Eurodiputat, Oriol Junqueras, els diputats del PSC i UA s’hi ha abstingut. Larrosa ha afirmat que "la Constitució és el marc per a l'entesa, la negociació i l'acord" i ha afegit que "estem cansats de la judicialització de la política i de la politització de la justícia; per tant, no entrarem en debats jurídics sobre el paper la JEC". "Ens reafirmem amb el principi de legalitat", ha conclós. 

Fiscalització de l’acció de govern a la Diputació

D’altra banda, el portaveu del PSC ha dirigit una bateria de preguntes en relació a un seguit de decrets de presidència. Concretament, Larrosa ha qüestionat decrets que “són de caràcter personal i per a la pràctica esportiva i subvencions a empreses privades pel muntatge d’espectacles”.

Finalment, Larrosa ha demanat al govern de la Diputació que “es mantinguin les línies d’ajuts per a la transició ecològica i la col·laboració amb l’Idae i el govern de l’Estat a l’eficiència i estalvi energètic als municipis”.

Ficheros adjuntos: