Comarques de Lleida

Aprovada la moció del PSC per lluitar contra les màfies de cànnabis a Catalunya

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada Judith Alcalà ha posat avui en valor que “amb la proposta consensuada i aprovada, posem en l’agenda política allò que ja estava a l’agenda policial”

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous la moció sobre l’arrelament de la narcoeconomia de la marihuana i de la criminalitat associada, amb una bateria de mesures per a la lluita contra les màfies de cànnabis a Catalunya. La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Judith Alcalà, ha destacat que “amb el consens i l’aprovació de la proposta, hem posat en l’agenda política allò que ja estava a l’agenda policial i que és una reclamació reiterada per part del mateix cos de Mossos d’Esquadra”.

En aquest sentit, la moció insta el Govern de la Generalitat a “incorporar la lluita contra la criminalitat associada al conreu de cànnabis com un dels objectius prioritaris del Pla general de Seguretat per al període 2022-2023”.

Alcalà ha afegit que “a més, posem en valor les eines de les que ja disposa el govern, com és constituir la Comissió de Seguretat partint del que nosaltres ja defensem, que és que la política de seguretat és també una política social, pel que la Comissió ha de suposar la correcta coordinació de tots els agents implicats” i ha afegit que “una altra eina és posar aquesta qüestió a l’ordre del dia de la propera Junta de Seguretat de Catalunya”.

La diputada socialista ha incidit en que “la policia ja està duent a terme una tasca excel·lent en la lluita contra la narcoeconomia i les activitats delictives que se’n deriven, ara cap que des de la política i, per tant, des del Govern es disposin les eines necessàries per fer més efectiva encara aquesta lluita i evitar incidents com el del passat setembre a Alcoletge en que un agent va resultar ferit en una actuació contra el tràfic de marihuana”.

A més, ha dit Alcalà, “això també passa per disposar de ràtios i nombres d’agents suficients a territoris com les comarques de Lleida i zones rurals, que pateix un dèficit en aquest sentit”. Per això, ha explicat, “hem registrat també un seguit de preguntes al govern, que hauria d’explicar si són suficients els agents destinats a Lleida ciutat, ja que no s’hi destinarà cap de la nova promoció”.

Palabras clave: