Comarques de Lleida

Aprovada la proposta per recuperar el transport als nuclis agregats de Catalunya

  • Actualizado:
  • Creado:

Ordeig insta al Departament d’educació a complir les resolucions parlamentàries i recuperar el transport als nuclis agregats de Catalunya, suprimit al 2010.

El diputat del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “l’equilibri territorial passa per la igualtat d’oportunitats i això requereix recuperar el transport i menjador escolar gratuït pels alumnes de nuclis agregats”.

El darrer Ple del Parlament va aprovar per unanimitat l’esmena del Grup Parlamentari Socialista, durant el debat d’una moció sobre desenvolupament rural, sobre els serveis de menjador i transport escolar. L’esmena socialista inclou la “recuperació del transport i menjador escolar gratuït per als alumnes dels nuclis agregats sense escola al seu poble i que es veuen obligats a desplaçar-se cada dia fora del seu nucli per anar a l’escola”.

Ordeig ha posat en valor que “esperem que ara el Govern no es demori en recuperar uns serveis que els alcaldes i ciutadans dels pobles petits reclamaven amb urgència”. En aquest sentit, ha dit, “el fet de recuperar el transport i el menjador gratuït pels alumnes de les Entitats Municipals Descentralitzades és vital per a les zones rurals, que es concentren sobretot a les nostres comarques i especialment a les zones rurals i de muntanya”. Així mateix, Òscar Ordeig ha recordat que “des de l'entrada de Convergència al Govern de la Generalitat s’ha castigat especialment els serveis públics essencials de les zones rurals i de muntanya; ara, com a mínim, hem de recuperar uns serveis que són essencials per garantir l’accés a l’ensenyament de tots els infants i joves , visquin on visquin”.

En aquesta línia, s’insta “el Govern a garantir una partida suficient en el proper exercici pressupostari per assegurar el sosteniment del transport escolar allà on sigui necessari” per garantir la igualtat d’accés a l’educació en determinats territoris, i atendre a criteris de distància mínima, dificultats d’accés i de renda.

El transport escolar és un dels serveis essencials per garantir l’accés efectiu a l’educació de qualitat i per fixar les famílies al territori, sense que hagin d’abandonar els pobles més petits.