Comarques de Lleida

“Aquest és el pressupost de la recuperació econòmica i justa per Lleida, Pirineu i Aran"

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada i portaveu de pressupostos al Congrés, Montse Mínguez, i el diputat al Parlament, Òscar Ordeig, han valorat avui el projecte de pressupostos de l’Estat per la demarcació

La diputada del PSC per Lleida al Congrés i portaveu de pressupostos, Montse Mínguez, ha afirmat avui que “els pressupostos generals de l’Estat per 2022 són els de la recuperació econòmica i justa per Lleida, el Pirineu i l’Aran”. Mínguez ha valorat així els comptes del govern espanyol per l’any vinent en el transcurs de la reunió del Govern Alternatiu de Salvador Illa, amb els diputats i diputades del PSC al Parlament.

Montse Mínguez ha posat en valor que “si bé el pressupost anterior va consolidar les inversions en protecció social, com va ser l’increment de les pensions, del pressupost per beques o l’Ingrés Mínim Vital, en aquests comptes s’avança en inversions imprescindibles per a la recuperació econòmica i social després de la pandèmia”.

En aquest sentit, ha destacat partides com “els 9 milions d’euros del Pla de Recuperació per obres de modernització de regadius a Lleida, que contempla la digitalització i telecomandament remot al Canal d’Aragó i Catalunya i la modernització del reg de la comunitat de regants a Alpicat”. “Inversions a les que cal sumar les que es destinaran a actuacions de regadiu, programes de seguiment de la qualitat de les aigües i l’adequació ambiental de l’entorn de la presa de Rialb”, ha afegit.

En aquest sentit, la diputada socialista ha emfatitzat que “un cop assentades les bases per una societat amb menys bretxes, és el moment de garantir els avenços indispensables per a la transició ecològica i el repte demogràfic, que a les nostres comarques passa per invertir en infraestructures de reg i en comunicacions”.

En aquesta línia, Mínguez també ha posat de relleu “els més de 42 milions d’euros per la conservació de carreteres, però també les partides per la variant de la N-260 a la Pobla de Segur, l’A-14 entre Almenar i el límit amb Osca o pels trams entre Vielha i Sopeira al túnel de Vielha. A més, el pressupost destina inversions importants tant pe la xarxa ferroviària d’Adif com de Renfe”.

La diputada socialista ha volgut destacar també que “la justícia territorial passa també per donar continuïtat i rellevància al patrimoni històric i cultural, pel que el govern destinarà fins a 430.000 euros a la restauració de les cobertes de la Seu Vella de Lleida”.

“Un país que vol avançar i avança al mateix ritme, sense deixar ningú enrere i amb els mateixos drets i deures ha de garantir les eines i les comunicacions imprescindibles a tots els territoris, a tots els ciutadans independentment d’allà on visquin”, ha sentenciat Mínguez.

Per la seva banda, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha posat en valor que “el pressupost de l’Estat contempla una inversió de 3.000 milions en infraestructures per Catalunya, la inversió més gran de totes les Comunitats Autònomes, complint a més amb la disposició addicional tercera de l’Estatut”.

Ordeig ha apuntat que “mentre uns s’oblidaven d’incloure projectes tant vitals pel territori com és la modernització del Canal d’Urgell als projectes per optar als ajuts europeus, el govern espanyol fa els deures i destina les partides necessàries a infraestructures de regadiu” i ha afegit que “està quedant demostrat qui compleix i qui no amb les obligacions de govern, que és garantir el benestar i el progrés de tota la ciutadania. Caldria que el Govern de la Generalitat prengués nota i posi també inversions damunt la taula”.