Comarques de Lleida

El PSC demana a la Diputació que reclami el retorn dels ajuts avançats a les llars d'infants

  • Actualizado:
  • Creado:

El Ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat les mocions del PSC i UA a favor d’una campanya agrària digna i per consolidar les proves de PAAU a l’Aran i el Pirineu

El grup del PSC ha demanat al govern de la Diputació si “reclamarà a al Generalitat els diners que la mateixa corporació ha anticipat als ajuntaments” a través del Pla de Cooperació Municipal “per fer front a les despeses de funcionament de les Llars d’Infants de titularitat municipal” del 2018-2019.

Així ho ha plantejat en el ple d’aquest dijous el portaveu socialista, Fèlix Larrosa, en relació a l’aprovació d’aquest Pla de Cooperació. Tot i el vot de suport, Larrosa ha recordat que “el Govern de Catalunya està obligat, des de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a recuperar el pagament dels ajuts escolars a les escoles bressol que va retallar durant tres cursos”. Per això, ha dit, “esperem que el compromís de la Generalitat sigui també amb aquests ajuts que avança la Diputació i que correspon assumir al govern”.

D’altra banda, el Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat la moció del PSC i Unitat d’Aran “a favor d’una campanya agrària digna”. La moció reclama una “una major implicació de la Generalitat en la gestió de l’allotjament i atenció als treballadors temporers de la campanya de recollida de la fruita a les terres de Lleida”. Larrosa ha recordat que “ara fa un any, a la foto de l’Ereta sortien l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, prometent solucions. Aquest any estem pitjor i no se’ls ha vist a Lleida”.

La corporació també ha aprovat la moció amb la que Unitat d’Aran reclamava la “consolidació de les proves d’Accés a la Universitat – PAAU – a l’Aran i al Pirineu”. El portaveu d’UA, Amador Marqués, ha destacat que “donem així resposta a una reivindicació dels mateixos estudiants aranesos i pallaresos, que aquest any per la situació actual podran fer la selectivitat a Vielha i Tremp” i ha afegit que “voldríem que aquestes proves es puguin fer així permanentment, evitant així els llargs desplaçaments a Lleida i les despeses d’allotjament i manutenció que els suposa als i les estudiants d’Aran i el Pirineu”.

Finalment, els grups socialista i d’UA han demanat “que la Universitat de Lleida prengui un paper més notori en els acords amb la Diputació de Lleida per tal d’avançar en una estratègia conjunta per lluitar contra el despoblament”.

En l’àmbit de finances, els grups han advertit que “els usos de romanent poden provocar inestabilitat pressupostària” i en l’àmbit de salut pública, el diputat del PSC, Agustí Jiménez, ha posat en valor “l’aprovació i ampliació pressupostària en teleassistència i urgència social, a instància del nostre grup, per tal que els ajuntaments puguin fer front a les necessitats que requereix el territori per afrontar les conseqüències del Covid-19”.