Comarques de Lleida

El PSC denuncia l’incompliment de l’acord de pressupost amb el govern de la Diputació de Lleida

  • Actualizado:
  • Creado:

El portaveu a la corporació, Fèlix Larrosa, afirma que “un any després, hem de donar un zero al President Talarn i al govern de la corporació”

El també diputat, Agustí Jiménez, valora l’incompliment com una “decepció i una falta de lleialtat i de respecte

El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha denunciat avui “l’incompliment per part de l’equip de govern de l’acord de pressupost de 2021, al que el grup socialista va votar favorablement en base a l’entesa assolida fa un any”.

El portaveu del PSC a la corporació, Fèlix Larrosa, ha afirmat que “un any després, hem de donar un zero al govern de la Diputació i al President Talarn, que si bé és un home de talant, no és executiu ni capaç de tenir un equip pràctic i efectiu, el que ens demostra que el càrrec li va gran”.

Larrosa ha detallat que “dels 10 punts acordats, que suposaven la incorporació de 12 milions d’euros al pressupost, només se n’han executat 130.000 euros de l’apartat per la concertació social - 100.000 euros per a la reconstrucció del taller ocupacional de la Fundació Ilersis i 30.000 euros a projectes de concertació social des de l’àmbit sindical-”.

En canvi, ha dit, “sortim d’una Fira de Sant Miquel en que institucions i empreses parlaven de la tecnologia 5G per avançar en termes de competitivitat, però la Diputació no ha donat compte de les inversions fetes en el desplegament de fibra òptica, per la que s’hi destinaven 10 milions d’euros. No se’n parla perquè no s’ha fet ni un metre de fibra”. En aquest sentit, Larrosa ha recordat que “fa tres anys que la Diputació posa 10 milions d’euros anuals als pressupostos per al desplegament de fibra òptica – ja hauríem fet una inversió de 30 milions – però no hi ha ni un pam fet”.

Així mateix, també en el marc de l’Estratègia per la Competitivitat territorial “es va incorporar 1 milió d’euros per la convocatòria per promoure projectes de lluita contra el despoblament, finançat amb el romanent de tresoreria i amb possibilitat de ser cofinançats per altres administracions”, ha recordat Larrosa, que ha afegit que “no hi ha encara una convocatòria”.

De la mateixa manera, “en aquest exercici s’incorporava un altre milió per impulsar nous projectes de promoció econòmica al territori; uns diners dels que tampoc s’ha donat compte dels recursos incorporats a l’àrea de promoció econòmica ni dels projectes que haurien de contribuir a la recuperació en un moment clau”. En aquest sentit, ha lamentat la supressió de GlobaLleida, “l’eina més eficaç per impulsar nous projectes” i ha avançat que “en el proper ple reclamarem quin model real té el govern provincial per tal de garantir projectes que optin als Fons Europeus”.

El portaveu socialista ha destacat també que “es va aprovar la constitució d’un Grup de Treball per al seguiment del Pla de Rodalies de Lleida, se’ns va dir que la Diputació tenia prou recursos per tirar endavant una comissió de seguiment sense tenir que fer inversions addicionals. Deu mesos més tard, no s’ha constituït encara”. Mentrestant, ha dit, “Lleida és la única capital de Catalunya que no té un Pla de Rodalies, una eina determinant no només per la mobilitat de la ciutadania sinó també per avançar en termes de competitivitat territorial”.

Per la seva banda, el també diputat provincial, Agustí Jiménez, ha afegit que “ens trobem en un estat de decepció i de falta de lleialtat i de respecte a l’oposició” i ha apuntat que “segurament en breu començaran les negociacions per a un nou pressupost, que veient com s’ha incomplert l’acord de l’anterior no ens dona confiança”. Jiménez ha criticat que “ja és greu que no s’hagi complert ni el 10% dels acords, sinó que a més es va aprovar fer el seguiment del compliment del pacte pressupostari a través d presidència i no s’ha fet ni una sola reunió”.

 

Palabras clave: