Comarques de Lleida

El PSC impulsa sessions sobre el pla de Rodalies a Lleida i estratègies contra el despoblament

  • Actualizado:
  • Creado:

El grup socialista a la Diputació de Lleida recorda que “davant la inacció del govern provincial en necessitats tant urgents com la fibra òptica o les comunicacions, algú ha de prendre la iniciativa”

El grup del PSC a la Diputació de Lleida celebrarà en breu dos sessions obertes de treball amb l’objectiu de “fer una proposta sòlida i seriosa sobre el model de rodalies per les terres de Lleida, juntament amb organitzacions sindicals, agents cívics i ajuntaments implicats”, així  com “unes jornades centrades en experiències i estratègies per combatre el despoblament al territori”.

El portaveu del PSC a la corporació, Fèlix Larrosa, ha recordat que “el que està demostrant l’equip de govern és que sap donar titulars als mitjans però no respostes reals al territori i davant la inacció en necessitats tant urgents com la fibra òptica o les comunicacions, algú he de prendre la iniciativa”. En aquest sentit, Larrosa ha recordat que “quan es parla de fibra òptica, no s’hi val només defensar-ho de portes enfora sinó fer efectives les inversions, pendents des de fa 3 anys, amb 10 milions en cada un dels pressupostos, però dels que encara no s’ha executat ni un pam de fibra”.

En la mateixa línia, Fèlix Larrosa ha reiterat que “portem més de nou mesos esperant que es convoqui la comissió de seguiment del Pla de Rodalies. Mentre la Generalitat anuncia el traspàs, tard i malament, a Ferrocarrils de la Generalitat, la principal institució que ha de defensar els interessos de Lleida no es decideix a posar en marxa una eina clau per la vertebració del territori”.

Per tot plegat, ha avançat que “a més de la jornada de treball sobre el model de rodalies, el nostre grup vol aplegar el màxim de veus en un debat centrat en les eines que tenim i que cal desplegar per combatre el despoblament”. Larrosa ha lamentat que “no veiem interès ni capacitat real per part d’un govern que incompleix l’acord per l’aprovació del darrer pressupost, que havia d’incorporar 1 milió per promoure projectes de lluita contra el despoblament, pel que encara no hi ha convocatòria”.

Palabras clave: