Comarques de Lleida

El PSC proposa agrupar les secretaries dels jutjats de pau de Tremp per millorar els recursos

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada al Parlament, Sílvia Romero, recorda que el partit judicial de Tremp és el més gran de Catalunya, amb 31 jutjats de pau

El PSC proposa “diverses agrupacions de secretaries dels jutjats de pau del partit judicial de Tremp per tal de millorar-ne els recursos”. Amb aquest objectiu, el Grup Socialista ha registrat una Proposta de Resolució  al Parlament en la que insta el govern a “procedir a l’agrupació de les diferents secretaries dels jutjats de pau de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà”.

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Sílvia Romero, ha recordat que “el partit judicial de Tremp és el més gran de tot Catalunya, compta amb 31 jutjats de pau, amb la corresponent persona designada per aquesta tasca a cada un dels ajuntaments i distribuïts a les tres comarques, el que dificulta molt el servei per la dispersió de la població”.

“Tal i com especifica la llei de Demarcació i de Planta Judicial, la Secretaria dels Jutjats de Pau en poblacions de més de 7.000 habitants i on la càrrega de feina ho justifiqui, pot ser desenvolupada per un Oficial de l’Administració de Justícia”, ha especificat Romero. Per tant, ha dit, “per cada agrupació que es pogués fer en el partit judicial de Tremp, els jutjats de pau comptarien amb dos funcionaris més que donarien suport de manera itinerant a les poblacions de la Ribagorça i els Pallars”.

Així, la Proposta socialista insta a l’agrupació de les Secretaries dels Jutjats de Pau dels municipis del Pallars Sobirà, que aplegaria una població de més de 7.000 habitants, i una altra que agrupi els pobles del Pallars Jussà, amb més de 8.000 habitants, i integri els de l’Alta Ribagorça, que superen els 3.800.

Sílvia Romero ha explicat que “la nostra proposta busca, des de la coherència territorial i el compliment de la llei, dotar de més recursos aquests jutjats de pau de manera que s’agilitzin tots els tràmits que ara s’acumulen”.

 

*Adjuntem la PR registrada

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: