Comarques de Lleida

El PSC reclama mesures per aturar l’augment d’accidents per fauna salvatge a Catalunya

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, denuncia un increment del 180% des de 2010 i del 70% en 3 anys d’aquest tipus d’incidents

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “l’augment escandalós d’accidents provocats per fauna salvatge a Catalunya és un exemple clar de la deixadesa de funcions i irresponsabilitat del govern de la Generalitat envers un problema ha esdevingut de país”. Ordeig ha fet referència així a les dades que el mateix Departament d’Interior ha facilitat, en resposta a les preguntes que el Grup Socialista va registrar fa uns mesos en relació al nombre d’atacs d’animals salvatges a Catalunya. Davant la resposta d’Interior, el diputat socialista ha reclamat “mesures i recursos, que cal activar urgentment, per aturar aquest increment de la sinistralitat com a conseqüència de l’augment de fauna salvatge”.

Òscar Ordeig ha insistit en que “ja portàvem molt temps advertint del greu problema que suposa la sobrepoblació d’animals feréstecs i la manca de control dels mateixos, però les xifres evidencien encara més aquest fet”. Així, Ordeig ha denunciat el fet que “els accidents per fauna salvatge han augmentat fins al 180% des de 2010 i fins a un 70% en els darrers tres anys arreu de Catalunya”. Per comarques, les més afectades són la Noguera, el Bages i el Segrià.

A més, ha dit, “aquesta sobrepoblació no només afecta a l’augment de sinistralitat de vehicles, sinó que també provoca greus afectacions a les produccions agràries i la ramaderia d’arreu del territori”.