Comarques de Lleida

“En els drets de les dones cal avançar, ni un pas enrere; des del feminisme socialista exigim fets”

  • Actualizado:
  • Creado:

Càrrecs orgànics, institucionals i militants del PSC de Lleida, Pirineu i Aran han participat en la lectura del Manifest del PSC a la seu del partit a Lleida

La Federació del PSC i la JSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha celebrat avui el Dia Internacional dels Drets de les Dones amb la lectura del Manifest “Per l’avenç dels drets reals de les dones”. A l’acte, que ha tingut lloc davant de la seu del PSC a Lleida, hi han assistit càrrecs orgànics, institucionals i militants socialistes.

Les dones i els homes socialistes reclamen, un any més, que “en els drets de les dones cal avançar, no es pot donar nin pas enrere; per això, des del feminisme socialista exigim fets, no paraules només”. El manifest socialista explicita el “suport a la vaga feminista de cures perquè volem posar en valor el treball domèstic no remunerat, menyspreat pel sistema econòmic, i utilitzat per ocultar retallades de l'Estat de Benestar. També volem visibilitzar la manca de corresponsabilitat real a les tasques de cura i la necessitat vital de polítiques de coeducació i de foment de les noves masculinitats”. Així mateix, “donem suport a la vaga de consum per recordar les empreses que han d'incloure la visió de gènere a totes les seves accions, des de la producció, les condicions laborals, fins al màrqueting emprat; i donem suport a la vaga estudiantil perquè la lluita feminista s'ha de fer en xarxa intergeneracional, implicant els i les joves”. Finalment, el PSC revindica:

- Tornar a prioritzar les polítiques de gènere amb tot el pes legislatiu i recursos econòmics retallats.

- Que els governs estatal i català liderin el Pacte d’Estat contra la violència de gènere garantint recursos, l’acompanyament judicial personalitzat per a dones víctimes i la formació específica als membres de la magistratura especialitzada, i garantir el manteniment dels jutjats de violència sobre la dona VIDO a Catalunya. Promoure un gran pacte català per garantir que la Generalitat desenvolupi les diverses lleis vigents de lluita contra aquesta xacra.

- Aprovar les Lleis de Bretxa Salarial i d’Igualtat Laboral per lluitar de forma efectiva contra la discriminació que pateixen les dones i que tant afecta a la igualtat real d’oportunitats real.

- Treballar per assolir una Llei d’Usos del Temps eficient, que fomenti les noves masculinitats, la conciliació i la corresponsabilitat real, vinculat tot amb la coeducació. 

-A nivell local, continuar incorporant la perspectiva de gènere en totes les actuacions reivindicant els drets de les dones i el foment de les noves masculinitats. Ampliar i enfortir la Xarxa de Municipis lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

-Defensar els drets reproductius i de planificació familiar de les dones, també de les menors.

- Donem suport a la vaga internacional feminista del 8 de març, tant reivindicativa com laboral de 2 hores i instem els nostres càrrecs i militants a sumar-s’hi, fer activisme a la xarxa denunciant les múltiples discriminacions que pateixen les dones, participar a les mobilitzacions, etc...