Comarques de Lleida

"La invenció del 155 preventiu del PP i C's és anticonstitucional"

  • Actualizado:
  • Creado:

L'expresident de la Generalitat i senador, José Montilla, ha participat aquest dijous en un acte electoral a Tremp amb el candidat al Senat, Víctor Orrit, i la candidata a l'alcaldia, Sílvia Romero

L'expresident del Govern i senador del PSC, José Montilla, ha afirmat que "aquesta invenció del 155 preventiu que proposen el PP i Ciutadans és clarament anticonstitucional i amb no compta amb el suport dels socialistes". Montilla, que ha participat aquest dijous en un acte electoral a Tremp, ha defensat que "la solució al conflicte catalàha de ser pactada amb l'Estat per ser posteriorment ratificada. Per això, cal un procés de diàleg i negociació per arribar a acords pensant en la gent". En aquest sentit, ha dit, "cal majories qualificades per canviar les lleis, els polítics no poden estar per sobre d'això" i ha afegit que "les posicions unilaterals dels partits independentistes no aporten solucions".

Així mateix, Montilla ha recordat que "la lluita per l'hegemonia per l'independentisme entre Esquerra i Junts per Catalunya va impedir la tramitació dels pressupostos de l'Estat, el que ha acabat comportant un avançament electoral". Montilla ha afirmat que "el PSOE ha de guanyar les eleccions del 28-A amb molta distància per evitar que els partits de dretes puguin sumar". També ha defensat que "si s'haguessin aprovat els pressupostos de l'Estat, s'estaria treballant en les infraestructures que necessita el Pirineu".

Sobre aquesta qüestió, el candidat del PSC al Senat per Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, Víctor Orrit, ha explicat que "volem donar veu a les comarques de muntanya i posar sobre la taula la necessitat, entre d'altres, de millorar les carreteres N-230 i N-260, la continuïtat de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials a Talarn o la revisió de la reforma laboral, la qual ha tingut afectació, per exemple, als ex-treballadors d'Endesa d'aquesta zona".

Palabras clave: