Comarques de Lleida

La nova Llei de l’Esport ha de fer que el 100% dels catalans el practiquin regularment

  • Òscar Ordeig
  • Actualizado:
  • Creado:

La nova normativa ha d’actualitzar la darrera llei, de l’any 2000

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la nova Llei de l’Esport ha de fer que el 100% dels catalans i catalanes practiquin activitat física de manera regular, amb tot un seguit de mesures que han de facilitar aquest objectiu”.

La nova Llei, que ha iniciat el seu tràmit parlamentari aquest dimecres, parteix d’una Iniciativa Legislativa Popular i una Proposició de Llei. En aquest sentit, Ordeig ha apuntat que “serà imprescindible la participació i el consens de la ciutadania i el conjunt del sector esportiu per tal d’incorporar el màxim d’aportacions que la facin el més consensuada possible”.

El diputat socialista ha recordat que “aquesta nova Llei de l’Esport ha de substituir la de l’any 2000. Després de 20 anys, doncs, era necessari actualitzar, modernitzar i millorar la normativa tenint en compte els canvis dels darrers temps i el futur que volem per a la pràctica de l’esport al nostre país”. Ordeig ha apuntat que “el principal objectiu és que l’activitat física sigui habitual per a la totalitat de la ciutadania; actualment només ho és per al 45% i hi detectem un sedentarisme creixent que cal aturar”.

Entre les mesures i eines per fer-ho possible, el diputat socialista ha explicat que “caldrà augmentar el finançament a l’esport, una nova taxa per a grans esdeveniments, subvencions al foment de l’activitat física, incentivar l’esport femení i la igualtat i la implicació d’entitats, clubs, federacions, ajuntaments i voluntariat, entre altres”.

Palabras clave: