Comarques de Lleida

PSC i UA demanen a la Generalitat mesures per gestionar l’allotjament i atenció a temporers

  • Actualizado:
  • Creado:

Els grups defensaran en el ple d’aquest dijous de la Diputació de Lleida una moció reclamant la implicació del govern català en aquest àmbit

Els grups del PSC i d’Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida demanen al Govern de la Generalitat una “major implicació en la gestió de l’allotjament i atenció als treballadors temporers de la campanya de recollida de la fruita a les terres de Lleida”. En el ple d’aquest dijous, els dos grups defensaran una moció conjunta “a favor d’una campanya agrària digna”.

En aquest sentit, el portaveu del PSC a la corporació, Fèlix Larrosa, ha destacat que “tot i que molts ajuntaments i la Diputació destinen molts recursos per atendre les persones que arriben a les nostres terres per treballar en la campanya, aquest esforç no és suficient per garantir una atenció adequada a tothom”. A més, ha apuntat Larrosa, “enguany vivim a més una situació excepcional, agreujada pel Covid-19, que fa encara més necessària la implicació de totes les administracions”.

El portaveu socialista ha lamentat que “amb l’etern discurs de buscar sempre les culpes a Madrid, alguns obliden o obvien les competències pròpies per actuar i endegar solucions”. En aquest sentit, Larrosa ha destacat que “cal recordar que fa just un any, en roda de premsa, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, assumien les responsabilitats pròpies i es comprometien a prendre mesures i solucions per a l’acolliment de temporers sense recursos” i ha afegit que “ha passat un any i ara ens trobem encara pitjor”.

En aquest sentit, el portaveu d’Unitat d’Aran, Amador Marqués, ha especificat que “no es tracta tant d’una regularització massiva de totes aquelles persones que venen a Lleida a la recerca de feina com d’una atenció adequada de totes les que ja hi treballen mitjançant la contractació en origen”.

Per això, la moció insta la Generalitat a “recuperar les convocatòries per rehabilitar i construir nous allotjaments per les explotacions agràries que contracten temporers; que coordini tots els agents que participen en la campanya per tal de gestionar i coordinar els fluxos migratoris i les seves necessitats; garantir un transport públic adequat o serveis d’atenció sanitària i per als fills i filles d’aquests treballadors de la campanya agrària”.

*Adjuntem la moció registrada.  

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: